onsdag 8 augusti 2007

Unga socialdemokrater äntligen fulltaliga

Klubban har fallit och Jytte Guteland och Mattias Vepsä är de två som kommer att lotsa SSU mellan sossekobbar och borgarskär de närmsta åren. Kul! Nu kan de, och vi, äntligen börja jobba tillsammans på allvar - har faktiskt varit lite tomt på expen i sommar.

Talarlistan var lång under punkten "val av ordförande", desto kortare under punkt "val av förbundssekreterare" (även om Eskilstuna ändå var uppe och "talade för sin kandidat"). Schyssta inlägg för både Jytte och Laila under den närmare två timmar långa debatten. Glada, kanske nästan lättade, applåder efteråt från förbundsombud som levt med denna ordförandeprocess i snart ett halvår. Därefter återupptogs förhandlingarna snabbt av ett presidium som, enligt sedvana, hotat med inställd kongressfest då man ligger c.a. ett dygn efter i förhandlingarna. Ingen är orolig. Stämningen god. Det är ett lite starkare förbund som nu diskuterar vidare om friskolor, kårobligatorium och modersmålsundervisning.

Jag måste dock dessvärre också erkänna att jag inte kunde låta bli att, medan kamerablixtrarna smattrade mot en strålande glad Jytte, stillsamt fråga mig själv; varför var det inte lika mycket media där när studentförbundet valde ordförande för några månader sedan? Det hade varit coolt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

varför inte lika många fotoblixtar? eftersom varken partiet eller media begriper att hälften av ssu medlemmarna är kollektivanslutna studentförbundare. och risken finns säkert att ytterligare en och annan ssu:are lämnar sandlådan och går över till studentförbundet där luften är lättare att andas.

Johanna Falk sa...

Nästa år när du väljs upp om kommer media att ha fått upp ögonen för dig och ditt ledarskap! Då blir det fotoblixtrar!

Anonym sa...

Luft lätt att andas och få fotoblixtar kan dock ha ett samband. Om det varit lika många fotoblixtar på S-studenters kongress, hade det varit så för att S-studenter varit lika tungt som SSU. Och hade S-studenter varit lika tungt som SSU, hade med all förmodan luften inte varit lika lätt att andas.

Fotoblixtarna kommer säkert, en dag. Tills dess, låt oss dra djupa, friska andetag, och njuta av det.