fredag 24 augusti 2007

Blå dunster inför budgetförhandlingar

Finansminister Borg meddelar att det är stramt ekonomiskt läge nu och att det inte finns särskilt mycket reformutrymme i den kommande budgeten. Får man göra en kvalificerad gissning om att detta är ett sätt att komma undan en ofinansierad sänkning av fastighetsskatten - grabbarna med och utan hår i Rosenbad har väl fortfarande ingen aning om hur förra årets valvinnarförslag ska finansieras. Allt görs för att undslippa vallöftet.

3 kommentarer:

S R Larson sa...

Vad ar det for fel pa budgetunderskott?

Anna sa...

Det är ju högst märkligt att det plötsligt blivit ett stramt ekonomiskt läge. När hände det? Det är ju värsta högkonjunkturen, folk jobbar, människor konsumerar så det står härliga till och företagen investerar... Har Borg missat det kanske?

S R Larson sa...

anna,

Det har varit kris i den svenska ekonomin anda sedan Feldt lade fram "Framtid for Sverige" for sossekongressen 1981. Oavsett konjunkturlaget har det varit kris. Varfor? Jo, darfor att det har givit staten en anledning att oka beskattningen, oka regleringen och oka subventioneringen av ekonomin. Med andra ord: expandera socialismen.

Enkelt och behandigt. Och fullstandigt forodande for Sverige.