måndag 2 juli 2007

Långledigt

Några gånger under det senaste året har man ju undrat var vår statsminister egentligen håller hus. Han syns inte, hörs inte, tycker ingenting, uttalar sig inte i några frågor utan skickar i stället fram lite statsråd och departementstjänstemän när det ska diskuteras. Själv låter han på regeringens hemsida meddela att han åker land och rike runt för att fika och ”lyssna på väljarna” i Filipstad, Ludvika och Vingåker.

Hittade förra veckans nummer av tidningen ”Riksdag och departement” med den för regeringen inte helt smickrande förstasidesrubriken ”Färre förslag med Reinfeldt”. Ingressen lyder: ”Det var mer fart efter maktskiftet 1994…Regeringen Reinfeldt lovade en rivstart men en titt på de politiska dokument som ministrarna lagt fram för en ny riktning på politiken visar att antalet propositioner, skrivelser och direktiv är betydligt färre än under både regeringarna Carlsson och Bildt…Enligt riksdagens utredningstjänst är det länge sedan en regering lade fram så få styrdokument under sitt första år vid makten.”

På en del områden (ex. A-kassan) har man dock lyckats driva igenom så snabba förändringar att de inte ens hann med att remitteras ordentligt. Det är kanske detta man menar med att göra regeringsarbetet ”smalare men vassare”.

Knivskarpt.

Inga kommentarer: