tisdag 18 september 2007

En liten miljon åt allt, några miljarder mindre åt det viktiga

Har man inga pengar kan man inte göra saker som kostar pengar.

Alliansen är märkbart konsekvent vad gäller just skattesänkningar och nedskärningar i offentliga institutioner, försäkringssystem. Att man duttar ut små miljoner lite här och var och skapar nya projekt som kallas "Skapande skola" eller ger en "Peng" till allt möjligt, betyder faktiskt inte att man satsar på något. Man stärker inte sitt fokus på Afrika bara för att man säger att man gör det.

Satsningar kostar. Det kan man inte komma ifrån ens med allianspartistiskt nyspråk.

5 kommentarer:

Anonym sa...

de nya nedskärningarna - jag menar karensdagarna- i arbetslöshetsförsäkringen är helt vansinniga. Och de kompletterande nedskärningarna i socialförsäkringen. Vad håller de på med? Det är högkonjunktur, det är läge att se till att de som har det sämst i samhället också har det bra, men vad händer? Jag blir uppriktigt genuint orolig för vad som ska hända när konjunkturen vänder. Kan inte se annat än att de som redan har det svårt kommer att få det riktigt jävligt.

S R Larson sa...

Sank skatterna for de som har lagst inkomster genom ett riktigt grundavdrag (inte det som finns idag som faktiskt har en kraftig negativ marginaleffekt). Sank momsen till 10 procent och slopa bensinskatten. Ta bort momsen pa alla vardagsprodukter och infor privata sjukforsakringar som du far kopa for landstingsskatten.

Sa forbattrar man livet for laginkomsttagare.

Daniel sa...

Ja, för privata sjukförsäkringar fungerar ju så bra i USA med flera länder... Eller?

S R Larson sa...

daniel,

Det gor de faktiskt. USA och Schweiz ar de mest framstaende exemplen. England och Tyskland har partiella system med privata sjukforsakringar.

Anonym sa...

Larson du borde kolla på Michael Moores film Sicko om du påstår att privata sjukfärsäkringar fungerar. Det finns inte ett enda exempel i hela världen där privata sjukförsäkringar ger lika rättvist resultat såsom det svenska systemet.