fredag 7 december 2007

Om plikt och arbete

Har skrivit en krönika om debatten om arbetslinjen på www.efterarbetet.nu.

I övrigt kan jag informera, för den som missat det, om att s-studenter tillsammans med övriga sidoorganisationer tillsatt en skuggrådslagsgrupp till SAP:s rådslagsgrupp om jobben. Texter kommer att skrivas, skickas ut till våra klubbar, skickas in till partiet och förhoppningsvis publiceras i någon form av textsamling i januari. Definitionen och användandet av begrepp som arbetslinje, rätt, plikt och skyldigheter kommer att diskuteras och problematiseras, liksom mer konkreta förslag och sätt att se på den kreativa ekonomin, kunskapsekonomin och annat smått och gott. Håll utkik!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Tanken att flera skall arbeta högre upp i åldrarna, är en bra tanke men ser man hur verkligheten gestaltar sig blir det mera av ett hån mot stora grupper...

Vi vet att många i LO är slutkörda i början av 60 år och att offentlig sektor sliter ut människor i VSO.
Staten som borde vara den bästa arbetsgivaren är mig veterligen i många fall riktigt dålig.

Tanken om medvetanden är intressant ( hegemoni) Timbro är en framgångsaga utan dess like, med miljoner i resurser, inte 3 anställda som hos S tankesmedja.

Inte nog med att man lyckades få med sig högern, sossarna tog antagligen många tankar som en del i sin praktiska politik. Vilket vissa gånger säkert var både rätt och fel i backspegeln!?

ETC har skrivit om bidragsfusker och kommit framm till att kostnaden för den sjukförsäkringar och annat knappt är mer kostsamt idag som igår. Privatkonsumtionen har ju ökat enormt, medan investeringar i VSO varit klent.

Man måste på lång,kort sikt fundera över hur man kan skapa mothegemonier , annars är vi dömda att fightas i den borliga världsbilden där det blir svårt att ta sig ur.

Jag drömmer om mera media, mera politiska frågor som ses ur flera vinklar.

Hur skall man få journalister att skippa de lätta sanningarna serverade av Hill Knowlton, och se verkligheten ur flera perspektiv?

Kampen blir som sagt lånnnnng.

Skuggförslag är jätte bra. Heja demokrati och öppenhet..

Johan SSK